Всички категории
EN

Начало>Новини

Печат с топлопренос (2)

Време: 2021-08-12 Хитове : 3

Печатането с топлопренос е нов метод за печат през 1950 -те години. Първо, багрилото (или пигментът) се използва за отпечатване на шарки върху хартия, за да се направи трансферна хартия, а след това багрилото (или пигментът) върху трансферната хартия се прехвърля върху текстил при определени условия. Трансферният печат се използва главно в продукти от полиестерни влакна, с подобряването на трансферния печат, в найлон, акрилонитрил, памук, конопена вълна също се използва широко.
Първо, технологията за печат интегрира зелено, опазване на околната среда, нисковъглеродни, енергоспестяващи, намаляване на емисиите и екология, което е голям пробив в технологията за печат на текстил. След това - пресова тъкан, меко усещане, ярък цвят, богати слоеве, добра пропускливост на въздуха.
В сравнение с традиционния процес, термотрансферният печат обхваща малка площ и има кратък процес. Тъй като използването на дисперсни багрилни сублимационни фиксиращи свойства може да бъде напълно фиксиран цвят; Процесът на последваща обработка като фиксиране и измиване се намалява, така че проблемът с канализацията се избягва. Реактивното багрило е избрано като багрило, което е екологично чист метод за печат и боядисване. Цената на трансферния печат се намалява, тъй като абсорбцията на течност на багрилото върху основната хартия е много по -малка от тази при директния печат върху плат. Дефекти, причинени от сложното смесване на цветовете и съвпадението на моделите могат да бъдат намерени върху отпечатаната хартия и отстранени преди прехвърляне върху тъканта, като по този начин се гарантира висока степен на цялостност на готовия плат след прехвърляне. За трансферния печат, поради минималното проникване на основната хартия, Моделът на трансферните отпечатъци е по-ясен, слоевете са по-отчетливи и цветът е по-равномерен.

图片 1

图片 2